مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi

مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi

شاید از خودتان سوال کنید که مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi چیست؟ در حال حاضر داشتن اینترنت سریع در خانه و محل کار بیش از هر زمان دیگری به یک ضرورت تبدیل شده است. بنابراین اگر از یک روتر قدیمی با سرعت اینترنت کند استفاده می کنید باید یک سیستم مش وای فای را در نظر بگیرید. شبکه های مش وای فای به شما امکان می دهند چندین اکسس پوینت را به یک شبکه متصل کنید و مناطق مرده را از بین ببرید، پوشش Wi-Fi را گسترش می دهد و اتصال اینترنت را بهبود می بخشد.

مش وای فای چیست؟

Mesh Wi-Fi یکی از جدیدترین فناوری های اینترنت بی سیم است که در سرتا سر خانه یا مکان های تجاری بزرگ استفاده می شوند تا سیگنال های وای فای را تقویت کرده و نقاط مرده را از بین ببرند. سیستم های مش معمولا از آیتم های زیر تشکیل شده اند:

روتر: یک روتر اینترنت را به تمام دستگاه های متصل منتقل می کند. می توانید چندین اتصال سیمی ایجاد کنید یا کنسول های بازی خود را از طریق کابل LAN وصل کنید.

ماهواره: به عنوان اکسس پوینت عمل می کند. سیگنال وای فای را از طریق ارتباط بی سیم با روتر اصلی برودکست می کند. این به بهبود پوشش وای فای و افزایش سیگنال های اینترنت کمک می کند.

برخلاف توسعه دهنده وای فای (اکستندر وای فای) یا شبکه های وای فای سنتی، دستگاه ها در سیستم های مش وای فای تحت یک شبکه اینترنتی قرار دارند. آنها دو یا چند اکسس پوینت را به یک اکسس پوینت متصل می کنند و یک SSID و رمز عبور Wi-Fi را به اشتراک می گذارند.

بنابراین چه در اتاق خود باشد و چه در زیر زمین یا باغ، همچنان می توانید از اتصالات اینترنتی مطمئن لذت ببرید.

شبکه مش وای فای در مقایل شبکه وای فای سنتی

مانند روترهای سنتی، سیستم های مش دارای دو نوع دو بانده و سه بانده هستند. دوباند یک کانال 2.4 گیگاهرتز و یک کانال 5 گیگاهرتز را دارد در حالی که سه باند یک کانال 2.4 گیگاهرتز و دو کانال 5 گیگاهرتز را دارد.

تفاوت اصلی بین روترهای سنتی و روترهای مش پوشش بی سیم است. مش وای فای پوشش بی سیم گسترده ای را ارائه می دهد در حالی که شبکه های وای فای سنتی سیگنال های بی سیم محدودی ارسال می کنند.

شبکه های Mesh Wi-Fi تجربه های بی نظیر وای فای را ارائه می کنند. دستگاه ها به یک شبکه بی سیم متصل می شوند. بنابراین تا زمانی که یک ماهواره در این نزدیکی وجود دارد، دیگر نگران سیگنال های ضعیف اینترنت نخواهید بود.

خانه ها و ساختمان های دارای روترهای وای فای سنتی مستعد مناطق مرده هستند. دلیل اصلی آن این است که یک روتر سیگنال های محدودی را ارسال می کند و اغلب نمی تواند به مناطق دارای موانع دسترسی پیدا کند.

گرچه می توانید از یک اکستندر یا توسعه دهنده Wi-Fi استفاده کنید که کمی ناخوشایند است. بر خلاف مش، توسعه دهنده های وای فای رمز عبور یا SSID یکسانی را با روتر اصلی به اشتراک نمی گذارند. بنابراین اگر در یک منطقه مرده هستید، باید به جای شبکه اصلی به توسعه دهنده محدوده خاص متصل شوید.

مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi

نحوه کار مش وای فای

سیستم های Mesh Wi-Fi یک اتصال اینترنتی یکپارچه و قابل اعتماد را به شما می دهند که می توانید آن را مانند پتویی فرض کنید که کل خانه شما را می پوشاند. روتر اصلی اینترنت را از مودم منقل می کند. سپس با ارتباط بی سیم سیگنال وای فای را به سایر ماهواره ها ارسال می کند.

ماهواره های دیگری که درمناطق مرده قرار گفته اند مانند گره های مش یا روتر عمل می کنند. آنها سیگنال را از روتر اصلی برودکست می کنند و سیگنال های قابل اعتمادی را در این ناحیه ارائه می کنند.

مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi

شبکه های مش وای فای از چندین گره استفاده می کنند که با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند تا یک اتصال بی سیم را در یک منطقه بزرگتر به اشتراک بگذارند. یک گره به عنوان روتر وای فای مش اصلی شما عمل می کند. به مودم اینترنت یا دروازه بی سیم شما (ترکیبی از روتر بی سیم و مودم) متصل می شود. مودم دستگاهی است که به اینترنت دسترسی دارد. هنگامی که روترها یا سوئیچ‌ها به مودم متصل می‌شوند، می‌توانند به اینترنت دسترسی پیدا کرده و آن را برودکست کنند تا به دستگاه‌های متصل شما دسترسی Wi-Fi را بدهند. علاوه بر گره اصلی، گره‌های دیگری نیز خواهید داشت که باید در اطراف خانه‌تان راه‌اندازی شوند تا سیگنال وای‌فای بهبود یابد و نقاط مرده از بین بروند.

خارق العاده ترین چیز در مورد شبکه های وای فای این است که آنها به صورت بی سیم عمل می کنند.

گره متصل به مودم به صورت بی سیم اتصال اینترنت خود را با تمام گره های دیگر در محدوده خود به اشتراک می گذارد. این گره ها به صورت بی سیم اتصال اینترنت خود را با گره های موجود در محدوده خود به اشتراک می گذارند. تقریباً مانند این است که چندین روتر Wi-Fi در خانه خود داشته باشید، اما آنها یک شبکه Wi-Fi یکپارچه را به اشتراک می گذارند. در نتیجه داشتن چندین گره باعث افزایش پوشش اینترنت بی سیم در سراسر خانه می شود.

گره ها با فناوری هوشمند (اسمارت) ساخته شده اند که به آنها می گوید چگونه در شبکه بی سیم بزرگ ارتباط برقرار کنند. اطلاعات از نقطه A به نقطه B با پرش از یک گره به گره بعدی منتقل می شود. آنها از مسیریابی تطبیقی ​​یا فناوری مسیریابی پویا برای انتخاب سریع ترین و ایمن ترین مسیر برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده می کنند. به عنوان مثال، اگر قرار باشد یک گره کار را متوقف کند، کل سیستم با تغییر تطبیق داده و اطلاعات را از طریق مسیری متفاوت هدایت می کند. علاوه بر این، اگر یک گره دستگاه های زیادی به آن متصل باشد، سیستم ترافیک را ثبت می کند و به طور خودکار تمام اطلاعات را به مسیر دیگری هدایت می کند تا از کاهش سرعت جلوگیری شود.

کل سیستم با هم کار می کند تا بهترین پوشش و سریع ترین سرعت موجود را ارائه دهد. برخلاف وای فای سنتی، سیستم های مش برای ارسال و دریافت اطلاعات به یک نقطه ارتباطی بین روتر اصلی و دستگاه های بی سیم متکی نیستند.

نحوه راه اندازی Mesh Wi-Fi

روترهای مش برای راحتی شما ساخته و طراحی شده اند. آنها می توانند با استفاده از یک برنامه یا از طریق وب راه اندازی شوند. به عنوان مثال یک Netgear Orbi را می توان از طریق برنامه Orbi راه اندازی کرد. در حالی که دستگاه های OneMesh تی پی لیلنک را می توان با استفاده از برنامه Tether راه اندازی کرد. باید مطمئن شوید که روتر و ماهواره خو را در مکانی با تهویه مناسب قرار داده اید. سپس روتر و ماهواره ها را در محدوده مناسب قرار دهید تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

مزایا و معایب سیستم های مش وای فای

نکته اینجاست، ما فکر می کنیم که سیستم های مش عالی هستند. آنها راحت هستند و عملکرد بهتری نسبت به روترهای معمولی دارند. اما درست مانند سایر روترها، دارای معایبی هم هستند.

مزایای Mesh Wi-Fi

نگهداری و مدیریت ساده : روترهای مش می توانند خود را پیکربندی کنند. افراد مبتدی و حرفه ای به طور یکسان می توانند تنظیمات را سفارشی و مدیریت کنند. واحدهای جدیدتر حتی به طور خودکار فریم وریر خود را بروزرسانی می کنند تا کارایی خود را حفظ کنند.

اتصال قوی: همانطور که در بالا اشاره کردیم مش وای فای با اتصالات قوی خود یک منطقه خاص را پوشش می دهند.

امکانات امنیتی و کنترلی فراوان : سیستم های مش با ویژگی های امنیتی قوی ارائه می شوند. آنها همچنین دارای کنترل والدین جامعی هستند. همچنین می توانید به راحتی شخصی را از شبکه حذف کنید یا پروفایل مهمان ایجاد کنید. علاوه بر این، می توانید این تنظیمات را در برنامه سفارشی کنید.

عملکرد کلی بهتر از روترهای سنتی: در مقایسه با روترهای معمولی، سیستم های مش به طور مساوی سیگنال را در سراسر خانه توزیع می کنند. بنابراین اگر ارائه دهنده خدمات اینترنت شما (ISP) سرعت  صد مگابیت در ثانیه را در اختیار شما قرار دهد، می توانید از آن استفاده کامل ببرید.

امکان استفاده از اینترنت در صورت از کار افتادن یک گره: فناوی مش به شما امکان می دهد که حتی اگر یکی از گره ها از کار بیافتد، آنلاین بمانید و بدون توجه به جایی که هستید از یک شبکه قوی استفاده کنید.

کنترل خانه هوشمند: سیستم های مش مانند Deco M5 (3-Pack) یا Deco X60 WiFi 6 آنقدر پیشرفته هستند که به عنوان یک روتر وای فای و یک هاب هوشمند عمل کنند و دستگاه های Zigbee و WiFi شما را به هم متصل کنند و به شما امکان می دهند از طریق برنامه Deco تمام دستگاه های هوشمند متصل خود را مدیریت کنید.

انعطاف پذیر و قابلیت توسعه: اضافه کردن گره‌های بیشتر برای گسترش پوشش در مناطقی که دسترسی به آن سخت است برای اتصال Wi-Fi بسیار ساده است. در صورت نیاز، می‌توانید به راحتی گره‌ها را حذف یا دوباره مرتب کنید.

امنیت بالا: سیستم های مش از رمزگذاری حریم خصوصی WPA2 یا WPA3 استفاده می کنند. اینها امن ترین رمزگذاری های موجود هستند. WPA3 یک نسخه بهبود یافته از WPA2 است که کمک می کند تا شبکه های Wi-Fi عمومی ایمن تر شوند و دسترسی هکرها به شبکه خصوصی شما را دشوارتر می کند. اگر هکرها به شبکه دسترسی داشته باشند، فقط می توانند مقدار محدودی از اطلاعات را مشاهده کنند.

فناوری تطبیقی: با فناوری هوشمند، در صورت نیاز به اضافه کردن، حذف یا تنظیم مجدد گره ها، سیستم به طور خودکار خود را برای پیدا کردن بهترین مسیرها (برای ارسال و دریافت اطلاعات) پیکربندی می کند. علاوه بر این، اگر یک گره از کار بیفتد، سیستم خود را پیکربندی می‌کند تا تغییر را ثبت کند و همه اطلاعات را برای ارسال از مسیر دیگر دوباره مسیریابی می کند.

مش وای فای چیست؟ نحوه کار، مزایا و معایب Mesh Wi-Fi

معایب Mesh Wi-Fi

کمی گران است: واحدهای مش وای فای می توانند بسیار گرانتر از روترهای معمولی باشند.

واحدها و دستگاه های بیشتر : اگر در یک خانه یا اداره بزرگ هستید، به ماهواره های بیشتری برای پوشش کل ساختمان نیاز خواهید داشت و دستگاه های مش بیشتر به این معنی است که باید پول بیشتری برای هر واحد خرج کنید. به علاوه، برخی از واحدهای مش به لوازم جانبی اضافی نیاز دارند تا بتوانید قدرت کامل دستگاه را به حداکثر برسانید.

ممکن است برای برخی کاربران ضروری نباشند: سیستم های مش برای ساختمان ها و فضاهای بزرگ بهترین هستند. بنابراین اگر در خانه کوچکی هستید و به ندرت در خانه با قطعی اینترنت مواجه می شوید، مش وای فای برای شما غیرضروری است.

خرید مش وای فای

اگر آماده خرید مش وای فای خود هستید به خاطر داشته باشید که واحدی را انتخاب کنید که با بودجه و نیاز شما مطابقت دارد.  واحدی که دارای فناوری MU-MIMO، OFDMA و beamforming است را انتخاب کنید. گزینه هایی که از Wi-Fi 5، Wi-Fi 6 و Wi-Fi 6E پشتیبانی می کنند با نسل های وای فای قبلی سازگاری دارند. همچنین اطمینان اصل کنید که ویژگی های امنیتی و کنترل های والدین مورد نیاز خود را در اختیار خواهید داشت.

Netgear Orbi  یکی از سیستم های مش وای فای است که می تواند تا 2500 فوت مربع را پوشش دهد و از حداکثر سرعت 6 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می کند و حتی ویژگی های امنیتی شدید و کنترل والدین را ارائه می دهد.

اگر نمی خواهید کل سیستم وای فای خود را ارتقاء دهید TP-Link OneMesh یک گزینه عالی برای شما محسوب می شود.

اگر در اینترنت سرچی داشته باشید متوجه می شوید که گزینه های متعددی برای انتخاب وجود دارند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که نیازهای خود را شناسایی کنید و گزینه هایی که به این نیاز پاسخ می دهند را انتخاب کنید. وقتی تعداد گزینه های انتخابی خود را محدود کردید می توانید به قیمت مش وای فای توجه کنید و مناسب ترین قیمت را انتخاب کنید. اگر در مورد طراحی حساس هستید می توانید در نهایت نحوه طراحی و زیبایی آیتم انتخاب خود را مد نظر قرار دهید.

منابع: leadsrating و signalboosters

تیم تولید محتوا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *