فناوری IPTV چیست؟ آی پی تی وی چگونه کار می کند؟

فناوری IPTV چیست؟ آی پی تی وی چگونه کار می کند؟

مطلب امروز فروشگاه اندمود را باسخ به سوالات فناوری IPTV چیست؟ آی پی تی وی چگونه کار می کند؟ اختصاص داده ایم. تلویزیون سنتی چند سالی است که به دلیل تغییر ترندهای جهانی و توسعه فناوری رو به زوال بوده است. دسترس پذیری گسترده اینترنت همه چیز از جمله تلویزیون را قابل دسترس تر کرده است. امروزه به لطف آی پی تی وی (IPTV) می توانید به برنامه ها و فیلم های مورد علاقه خود به دلخواه دسترسی داشته باشید . از آنجایی که راحتی نیاز شماره یک مصرف کننده در دنیای پر سرعت امروز است، IPTV به دلیل تجربه کاربری برتر خود به سرعت بازار را تسخیر کرده است.

اما IPTV دقیقا چیست؟ چگونه کار می کند؟ آیا فقط مزایا دارد یا معایبی هم دارد؟ در ادامه در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.

فناوری IPTV چیست؟

IPTV مخفف Internet Protocol Television است و از فناوری ارائه برنامه های تلویزیونی زنده از طریق اینترنت به جای آنتن، دیش های ماهواره ای یا کابل های فیبر نوری استفاده می کند. به عبارت دیگر، IPTV محتوای ویدیویی را در زمان واقعی از طریق اینترنت پخش می کند.

اگرچه تحویل محتوای IPTV با پلتفرم‌های اشتراک‌گذاری ویدیوی آنلاین مانند YouTube یا سرویس‌های OTT مانند Netflix متفاوت است، اما بسیاری از امکانات آن‌ها را به اشتراک می‌گذارد. به عنوان مثال، IPTV به کاربران اجازه می دهد تا به محتوای ویدیوی درخواستی (VOD) در یک مدل مبتنی بر اشتراک دسترسی داشته باشند و پخش زنده را تماشا کنند. این به بینندگان آزادی دسترسی به برنامه های مورد علاقه شان را به دلخواه می دهد و در عین حال امکان لذت بردن از رویدادها و برنامه های زنده مانند تلویزیون سنتی را دارند.

IPTV چگونه کار می کند؟

در حالی که تلویزیون سنتی سیگنال های آنالوگ را از طریق کابل به کاربران ارسال می کند، IPTV آنها را از طریق یک شبکه اینترنتی مدیریت شده و خصوصی ارسال می کند. برخلاف تلویزیون سنتی که فقط می تواند محتوا را در زمان واقعی پخش کند، IPTV دارای سرورهایی برای ذخیره محتوا است. این به کاربران این امکان را می دهد که برنامه ها را به دلخواه تماشا کنند (اگر ارائه دهنده IPTV آنها اجازه این کار را بدهد).

فناوری IPTV چیست؟ آی پی تی وی چگونه کار می کند؟

کل فرآیند تحویل محتوا بسیار ساده است و می توان آن را در چند مرحله نشان داد:

کاربر برای تماشای یک برنامه خاص درخواست ارسال می کند و ارائه دهنده IPTV درخواست را دریافت می کند.

ارائه دهنده IPTV درخواست را پردازش می کند و یک استریم ویدیویی را از سرور خود به کاربر نهایی ارسال می کند.

استریم محتوا از طریق شبکه امن و خصوصی به سمت دروازه ای در سمت کاربر حرکت می کند.

 محتوا قبل از فشرده سازی برای بهینه سازی برای پخش، به فرم بسته (پکیج) از طریق پروتکل RTSP به دستگاه پخش کننده تحویل داده می شود.

اما برای اینکه همه موارد فوق امکان پذیر باشد، تلویزیون شما باید بتواند سیگنال های دریافتی از طریق پروتکل اینترنت را بخواند. متأسفانه، همه تلویزیون ها نمی توانند یک سرویس IPTV را مستقیماً راه اندازی کنند زیرا اکثر آنها نمی توانند سیگنال های دریافتی را بدون کمک خارجی بخوانند. اگر تلویزیونی دارید که با IPTV سازگار نیست، باید یک ستاپ باکس IPTV خریداری کنید.

ستاپ باکس IPTV چیست؟

ستاپ باکس IPTV دستگاهی است که سیگنال‌های استریم دریافتی از طریق پروتکل اینترنت را به فرمتی تبدیل می‌کند که تلویزیون بتواند آن را بخواند و بازتولید کند. به عبارت دیگر، ست تاپ باکس ها زبان پروتکل اینترنت را ترجمه می کنند. این باکس ها اغلب از طریق کابل های HDMI یا AV یا حتی از طریق Wi-Fi برای مدل های جدیدتر  به تلویزیون متصل می شوند.

اگر می‌خواهید IPTV را در سیستم خود داشته باشید، نیازی به ستاپ باکس ندارید زیرا سیستم های شخصی می‌توانند داده‌های دریافتی را از طریق پروتکل اینترنت بخوانند. افرادی که می‌خواهند  ستاپ باکس خریداری نکنند اما همچنان به تماشای IPTV روی صفحه نمایش تلویزیون خود علاقه دارند می توانند تلویزیون خود را به سیستم وصل کنند و از فناوری میرورینگ برای انعکاس تصاویر در تلویزیون استفاده کنند.

فناوری IPTV هیبریدی

تقاضای بالا برای استریم مبتنی بر اینترنت و نمایش های درخواستی برنامه ها منجر به ظهور یک مدل تجاری جدید و ترکیبی IPTV شد. IPTV هیبریدی راهی عالی برای انتقال دهندگان رادیو تلویزیون سنتی به یک مدل تجاری مدرن تر است.

از آنجایی که پخش‌کننده‌های تلویزیون سنتی نیاز داشتند با تغییر رفتار مصرف‌کننده سازگار شوند، این مدل آنها را قادر می‌سازد تا به ارائه خدمات تلویزیون سنتی ادامه دهند و در عین حال آن را با مدل درخواستی که اکثر پلتفرم‌های OTT استفاده می‌کنند، ترکیب کنند.

مدل هیبریدی IPTV به کاربران اجازه می دهد تا تلویزیون خطی و محتوای درخواستی را با یک ست تاپ باکس مشاهده کنند. مهمترین مزایای این مدل انعطاف پذیری و مقرون به صرفه بودن آن است زیرا نه کاربران و نه ارائه دهندگان نیازی به تغییر مداوم زیرساخت های خود ندارند.

کاربران می‌توانند آزادانه از ویژگی‌های مختلف بدون نیاز به تغییر ست‌اپ باکس خود استفاده کنند و ارائه‌دهندگان می‌توانند به‌روزرسانی‌ها و خدمات جدید را با حداقل هزینه معرفی کنند. در هر صورت، این یک سناریوی دو سر برد است.

انواع فرمت های IPTV

IPTV سرویس های اضافی و فرمت های ویدئویی بیشتری را نسبت به گزینه سنتی ارائه می دهد. اکثر سرویس های IPTV سه فرمت محتوای اصلی را ارائه می دهند:

انواع فرمت های IPTV

Live TV

Live TV به کاربران اجازه می دهد تا استریم لایو را در زمان واقعی پخش کنند درست مانند تلویزیون سنتی. Live TV اغلب برای پخش رویدادهای زنده مانند رویدادهای ورزشی، کنفرانس ها و غیره استفاده می شود. با این حال این مدل دارای نقاط ضعفی است و مانند تلویزیون کایلی در حال منسوخ شدن است. کاربران نمی توانند زمان تماشای محتوا را انتخاب کنند و انعطاف پذیری تماشا را ندارد.

چند نمونه از ارائه دهندگان IPTV با این مدل عبارتند از FOX Sports Go، Hulu Live TV، Sling TV و CBS Sports HQ .

Video on Demand (VOD)

Video on Demand (VOD)  مانند اکثر ارائه دهندگان OTT کار می کند – شما هزینه اشتراک می پردازید و در ازای آن، به کتابخانه بزرگی از ویدیوها دسترسی دارید که می توانید هر زمان خواستید تماشا کنید.

این مدل به ویژه برای مصرف کنندگان جذاب است زیرا انعطاف پذیری فوق العاده ای را ارائه می دهد. بیشتر و بیشتر ارائه دهندگان IPTV خدمات بر اساس تقاضا را برای مبارزه با محبوبیت روزافزون پلتفرم های استریم مانند Netflix، Hulu و Amazon Prime Video معرفی می کنند.

Time-Shifted TV

Time-Shifted TV یک سرویس منحصر به فرد برای IPTV است که به کاربران اجازه می‌دهد تا بعداً برنامه‌های تلویزیونی که قبلاً پخش شده‌اند را تماشا کنند.

با این حال، یک تفاوت بزرگ بین Time-Shifted TV و VOD وجود دارد. Time-Shifted TV به کاربران امکان می دهد فقط برای مدت محدودی محتوای قدیمی را دوباره تماشا کنند. اغلب، پخش ها برای چند روز قبل از ناپدید شدن در دسترس خواهند بود. هر چیزی قدیمی تر از آن یک VOD در نظر گرفته می شود. یکی از محبوب ترین ارائه دهندگان IPTV که از این مدل استفاده می کند، iPlayer BBC است.

مزایا و معایب IPTV

اگرچه IPTV انعطاف پذیری و تجربه کاربری خارق العاده ای را ارائه می دهد، اما مزایای بیشتری را به همراه دارد. هر چند باید دو روی سکه را دید زیرا IPTV هم کامل نیست و معایبی دارد. در ادامه در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد:

مزایا:

راه اندازی و استفاده آسان – تنها چیزی که برای شروع نیاز دارید خرید یک ست تاپ باکس و اتصال آن به تلویزیون است. همچنین، اتصال Wi-Fi که مدل های جدیدتر دارند، این فرآیند را به میزان قابل توجهی آسان می کند.

100% دیجیتالی است — دنیا روز به روز دیجیتال گراتر می شود، بنابراین گرایش به سمت تلویزیون دیجیتال پایه ای عالی برای آینده و فناوری جدید است.

 IPTV پخش همزمان برنامه های متعدد را امکان پذیر می کند – سرویس های IPTV به کاربران اجازه می دهد چندین برنامه را به طور همزمان در دستگاه های مختلف (تلویزیون، سیستم و غیره) پخش کنند.

انواع خدمات – انواع مختلفی از خدمات IPTV ارائه می شود که متناسب با سلیقه های مختلف مصرف کنندگان است.

به کاربران اجازه می دهد یک تجربه تجاری بدون نیاز به تجارت داشته باشند – بسیاری از مردم از تبلیغات متنفرند، بنابراین امکان پرش یا فوروارد سریع آنها یک بهبود عالی در کیفیت زندگی است.

بسیار کارآمد است – عدم نیاز به منتظر ماندن برای زمان های خاص برای دسترسی به پخش های مورد علاقه و تبلیغات قابل رد شدن، دلیل جذابیت IPTV برای کاربران در سراسر جهان است.

معایب:

بارگذاری بیش از حد شبکه ممکن است باعث مشکلات فنی شود – اگر تعداد زیادی از کاربران به طور همزمان یک برنامه خاص را تماشا کنند، ممکن است شبکه بیش از حد شلوغ شود و باعث مشکلات بافر یا پخش شود.

کاربران کنترل کمی بر مشکلات مربوط به کانال دارند – اگر خطایی در کانال رخ دهد، بینندگان نمی توانند برای رفع مشکل کاری انجام دهند و باید منتظر بمانند.

مشکلات همگام سازی – به دلیل نوسانات طبیعی در سرعت و کیفیت شبکه، بینندگان ممکن است مشکلات همگام سازی را تجربه کنند. اگر این اتفاق بیفتد، ضربه بزرگی به کیفیت تجربه کاربر وارد می شود.

منبع: brid.tv

تیم تولید محتوا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *