مودم فیبر نوری چیست؟ یک مودم فیبر نوری (FOM) به عنوان یک رابط اتصال بین دستکاه الکترونیکی و یک شبکه اینترنتی عمل می کند. این مودم ها با مودهای DSL معمولی تفاوت دارند زیرا انتقال سیگنال از طریق کابل های کابل های مسی انجام نمی شود. از یک شبکه کابل فیبر نوری برای انتقال سیگنال استفاده می کند. این دستگاه سیگنال های ارتباطی الکترونیکی را از طریق یک شبکه فیبر نوری تبدیل می کند. مودم های فیبر نوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم های شبکه ارتباط داده، سیستم های ارتباط بین شبکه ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که مودم های فیبر نوری در حال افزایش هستند، داشتن اطلاعاتی در مورد آنها حائز اهمیت است.
فناوری فیبر نوری کاربران را قادر می سازد تا به سریع ترین سرعت ممکن دست پیدا کنند. سرعت اینترنت فیبر نوری می تواند تا 1 گیگابیت در ثانیه (یعنی 1000 مگابیت در ثانیه) برسد و رقبای خود را از پشت سر بگذارد.
ترمینال شبکه نوری چیست؟
مودم هایی که ما استفاده می کنیم مودم های فیبر نوری هستند که به آنها ترمینال های شبکه نوری نیز می گویند. نام Optical Network Terminal یا ONT به توانایی یک مودم فیبر برای تبدیل سیگنال نوری دریافتی از شبکه فیبر نوری به داده های مورد استفاده دستگاه های شما اشاره دارد.
مودم های کابلی سنتی نمی توانند سیگنال های نوری را از شبکه فیبر دریافت کنند یا آنها را به سیگنال های دیجیتال تبدیل کنند. آنها فقط می توانند با سیگنال های آنالوگ ارسال شده از طریق یک شبکه کابلی سنتی کار کنند. این امر اینترنت فیبر و مودم های قدیمی را ناسازگار می کند.
نحوه کار مودم فیبر نوری
کار یک FOM بسیار ساده است. نکات زیر به شما در درک نحوه کار مودم فیبرنوری کمک می کند:
سیگنال اینترنت از طریق کابل های فیبر نوری به مودم های فیبر نوری منتقل می شود.
مودم سیگنال های اینترنت را به داده های الکترونیکی تبدیل می کند.
این انتقال کاملا دو طرفه است و این بدان معناست که داده ها را می توان از منبع اینترنتی به دستگاه الکترونیکی و بالعکس منتقل کرد.
انواع مودم های فیبر نوری (FOM)
مودم های فیبر نوری با توجه به پروتکل انتقال داده و به دنبال آن مودم، دسته بندی های مختلفی دارند. اجازه دهید در ادامه به طور خلاصه در مورد انواع مودم فیبرنوری صحبت کنیم.
مودم فیبر نوری E1 FOM
مودم هایی هستند که که طبق استانداردهای انتقال داده E1 عمل می کنند. این مودم ها را می توان برای کانال های انتقال داده فیبر نوری تک یا چند حالته استفاده کرد. این مودم ها برای مالتی پلکسینگ چند گانه، همزمان و تقسیم زمانی مناسب هستند. بیشترین استفاده از E1 FOM برای ارتباطات بین المللی است. می توان از آن برای شبکه های LAN، WAN، MUX و مبتنی بر روتر استفاده کرد.
مودم فیبر نوری V35 FOM
این نوع مودم فیبرنوری برای تبدیل تک یا چند حالته و انتقال سیگنال های الکتریکی- اپتیکی- الکتریکی استفاده می شود. این مودم V35 به عنوان مبدل داده الکترونیکی به نوری و بالعکس در انتهای کابل فیبر نوری عمل می کند. برد انتقال این مودم ها تا 100 کیلومتر است.
مودم فیبرنوری RS FOM
مودم هایی که طبق استانداردهای توصیه شده عمل می کنند مودم RS نامیده می شوند. این استانداردهای RS توسط انجمن صنعت الکترونیک ایجاد شده است. RS FOM های مختلف موجود در بازار به شرح زیر هستند:
RS232: ابتدایی ترین مودم فیبرنوری است. این مودم تک حالته است، بنابراین فقط یک گیرنده و یک فرستنده را می توان متصل کرد. سرعت انتقال داده 20 کیلوبیت در ثانیه را ارائه می دهد.
RS422: مودم های RS422 برای سرعت انتقال داده های سریع تر و فاصله انتقال بیشتر طراحی شده اند. آنها می توانند تا 20 کیلومتر داده ها را با سرعت انتقال 10 مگابیت در ثانیه انتقال دهند.
RS485: برای انتقال داده های چند حالته طراحی شده است. برای انتقال فیبر نوری چند کاناله، از این مودم های فیبر نوری RS485 استفاده می شود. از انتقال همزمان بیش از 32 کانال در این دستگاه ها پشتیبانی می شود.
ویژگی ها و مزایای مودم های فیبرنوری
سوال دیگری که در اینجا باید پاسخ دهیم این است که مودم های سازگار با فیبر نوری چه ویژگی هایی دارند؟ مودم های فیبر نوری به دلیل ویژگی های مفیدی که نسبت به مودم های DSL دارند محبوبیت بیشتری پیدا می کنند. مودم های فیبر نوری مزایای زیر را ارائه می دهند.
این نوع مودم در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند.
این تجهیزات شبکه در برابر از دست دادن اطلاعات مصون هستند. بنابراین، کاربر انتقال داده بدون وقفه را انجام می دهد.
این مودم ها کاملا با انتقال تک پورتال یا چند پورتال سازگار هستند.
با توجه به انتقال بی وقفه اطلاعات، از این مودم ها می توان برای ارتباطات تلفنی از راه دور استفاده کرد. از آنجایی که این مودم ها می توانند در برابر تداخل الکترومغناطیسی مقاومت کنند؛ انتقال سیگنال صوتی واضحی دارند.
با داشتن فیبر نوری به عنوان رسانه انتقال، سرعت انتقال بالاتر از شبکه کابلی عمومی است. همچنین در مقایسه با یک شبکه بی سیم، عملکرد این مودم های فیبر نوری تحت تاثیر نوسانات شدید آب و هوایی قرار نمی گیرد.
آنها مبتنی بر ریز پردازنده هستند و استفاده از گواهینامه های ANSI به شدت توصیه می شود.
این مودم ها دارای رابط کاربری گرافیکی کاربر پسند و ویژگی های متعددی مانند رابط و کنترل مبتنی بر منو، کنترل های مانیتورینگ سرتاسری هستند که امکان مدیریت هوشمند را فراهم می کنند.
آنها را می توان به عنوان یک دستگاه مستقل استفاده کرد یا روی یک قفسه در یک شبکه یکپارچه نصب کرد.
آنها دارای ویژگی های عیب یابی داخلی و همچنین قابلیت های محلی هستند.
برای بررسی لینک ارتباطی این مودم ها می توانید از تکنیک های تست NDT مانند BERT استفاده کنید.
آنها از روش های رمزگذاری مختلفی پشتیبانی می کنند.
آنها می توانند نقض دو قطبی را پشت سر بگذارند و افزونگی کامل مودم را ارائه دهند.
آنها به کاهش تاخیر شبکه های قدیمی کمک می کنند و پهنای باند زیادی را حتی برای تماس VoIP، کنفرانس ویدیویی، آرشیو فایل های حجیم و غیره ارائه می دهند.
به طور کلی؛ فیبر نوری همراه با این مودم ها و سایر دستگاه های شبکه، مقیاس پذیری کافی را در شبکه کسب و کار شما فراهم می کند، بنابراین فضایی را برای توسعه های بعدی، تغییرات پیکربندی و انعطاف پذیری برنامه ها باقی می گذارد.
کاربرد مودم های فیبر نوری
مودم های فیبر نوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم های شبکه ارتباطی داده، سیستم های ارتباطی بین شبکه ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. آنها می توانند برای گسترش شبکه ها در شهرها و استان ها استفاده شوند و به شما کمک می کنند مسافت را تا حدود 100 کیلومتر افزایش دهید، بدون اینکه به سرعت و قدرت سیگنال آسیبی وارد شود. به همین دلیل است که آنها در شبکه های کاربردی مهم مانند دفاع و دولت مفید واقع می شوند. در اینجا برخی از کاربردهای پیشرفته مودم های فیبر نوری آورده شده است:
- خانه های هوشمند
- اینترنت اشیا
- واقعیت افزوده و مجازی
- رمزنگاری
- اتصال و همگام سازی دستگاه با سرعت بالا
- یکپارچه سازی سیستم شبکه های عمومی و خصوصی
اگر صاحب کسب و کاری هستید که به دنبال گسترش شبکه خود هستید، انتخاب یک شبکه ترکیبی ممکن است مفید باشد زیرا به شما امکان می دهد شبکه قدیمی را حفظ کرده و آن را با فیبر نوری متصل کنید. این سرعت، قدرت سیگنال و فاصله انتقال را افزایش می دهد و نسبتاً مقرون به صرفه است. با این حال، برای بهره مندی از مزایای مودم های فیبر نوری، باید آن را از یک تامین کننده مورد اعتماد خریداری کنید. فروشگاه اندمود یکی از فروشگاه های تجهیزات شبکه است که مودم های فیبر نوری با کیفیت بالایی را به کاربران خود عرضه می کند. چنانچه در زمینه خرید مودم فیبرنوری نیاز به مشاوره داشتید و یا سوالی داشتید می توانید با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.
نکاتی برای خرید بهترین مودم های فیبرنوری
انتخاب بهترین مودم فیبر نوری به چد عامل از جمله دسترس پذیری، قابلیت استفاده و قیمت بستگی دارد. مودم یک دستگاه الکترونیکی مانند کامپیوتر را به شبکه یا اینترنت متصل می کند. فیبر نوری اتصال قوی و سریعی را ارائه می دهد که کارآمدتر از کابل مسی یا کابل کواکسیالی است که معمولا برای سرویس اینترنت خانگی استفاده می شود.
اتصالات اینترنتی یا شبکه ای که به یک FOM نیاز دارند، بیشتر به صورت تجاری استفاده می شوند تا مسکونی. همه ارائه دهندگان خدمات اینترنت گزینه فیبر نوری را ارائه نمی دهند، بنابراین اولین قدم برای انتخاب یک مودم فیبرنوری این است که مطمئن شوید که آیا واقعاً به آن نیاز دارید یا خیر. اکثر اتصالات اینترنت خانگی از کابل های مسی و کابلهای کواکسیال استفاده میکنند، اگرچه این کابلها ممکن است به کابل فیبر نوری در متصل شوند. با ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید تا ببینید چه نوع مودم هایی می توانند با سرویس خاص شما کار کنند.
پس از روشن شدن اینکه شما یک اتصال فیبر نوری دارید، باید متوجه شوید که ارائه دهنده اینترنت چه تجهیزاتی را ارائه می دهد. شرکت ها اغلب مودم و سایر تجهیزات لازم را با بسته خدمات اینترنتی ارائه می کنند. در مورد هزینه های اولیه سوال کنید که آیا نصب تجهیزات هم در نظر گرفته شده است یا خیر.
هنگام تحقیق در مورد بهترین مودم فیبرنوری برای خانه یا محل کار خود، تجهیزات کامپیوتری و نیازهای خاص خود را در نظر بگیرید. فیبر نوری از انفجار نور برای ارسال و دریافت سیگنال های الکترونیکی استفاده می کند. این ممکن است به مبدل، فرستنده یا سخت افزار دیگری نیاز داشته باشد تا سیگنال را پس از دریافت قابل استفاده کند. اگر چندین سیستم را به اینترنت یا یک شبکه متصل می کنید، حتماً انواع مودم هایی را در نظر بگیرید که می توانند بیش از یک سیستم را مدیریت کنند. این ممکن است به معنای خرید یک روتر فیبر نوری برای استفاده همراه با مودم باشد.
در مورد نصب، قابلیت اطمینان FOM هم تحقیق کنید. بررسی های آنلاین را مطالعه کنید معمولا کاربرانی که قبلا مودم فیبر نوری را خریداری کرده اند در مورد سهولت نصب و کیفیت مودمی که خریداری کرده اند نظر می دهند.
اتصالات فیبر نوری داده های بسیار واضحی را تولید می کند که می تواند با سرعت زیاد حرکت کند. از مزایای مودم فیبرنوری می توان به دانلود و آپلود بسیار سریع اشاره کرد. سطح شفافیت معمولاً از سیم مسی یا اتصالات کواکسیال نیز فراتر می رود و تداخل در سیم کشی فیبر نوری نادر است. یکی از بزرگترین معایب مودم فیبر نوری این است که ممکن است به راحتی در دسترس نباشد.
منابع: versitron، selectra، fiber، selectra، easytechjunkie