انواع کابل HDMI به یکی از محبوب ترین راه ها برای اتصال دستگاه های هوشمند به سینمای خانگی و سایر سیستم ها تبدیل شده اند. کابل های HDMI برای انتقال تصویر و صدای فشرده نشده از سیستمی مانند لپتاپ به دستگاه گیرنده دیگری مانند مانیتور خارجی استفاده میشود. HDMI که به عنوان رابط چندرسانهای با کیفیت بالا نیز شناخته میشود، میتواند سیگنالهای ویدئو، صدا و کنترل محدود را انتقال دهد. و امروزه، اکثر دستگاهها و گجتهای هوشمند به اتصالات HDMI برای راحتتر کردن انتقال صدا و تصویر مجهز شدهاند.
انواع کابل HDMI
در سال های اخیر انواع مختلفی از کابل های HDMI به بازار آمده است به همین خاطر انتخاب مناسب این دسته از کابل ها از اهمیت خاصی برخوردار است. کابلهای HDMI به شما امکان میدهند فیلمها و سریالهای وب را به جای لپ تاپ از تلویزیون تماشا کنید و همچنین به شما کمک میکنند ساندبار یا ستاپ باکس خود را به تلویزیون خود متصل کنید. در این مقاله در مورد انواع کابل HDMI به همراه مزایا و معایب آنها صحبت خواهیم کرد. بنابراین اگر میخواهید بدانید کدام نوع کابل HDMI برای نیازهای شما بهترین گزینه است ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید.
کابل HDMI استاندارد یا Standard (Category 1)
کابل های HDMI استاندارد برای کاربردهای معمول طراحی شده اند. آنها به طور کلی به عنوان کابل HDTV، تلویزیون ماهواره ای و سایر سیستم هایی که دارای وضوح 1080p یا 720p هستند استفاده می شوند. این کابل ها دارای پهنای باند 5 گیگابیت در ثانیه هستند. امروزه، اکثر افراد کابل های HDMI با سرعت بالا (High Speed) را ترجیح می دهند زیرا کابل های استاندارد با کاربردهایی که به وضوح بالاتر نیاز دارند سازگار نیست. گرچه اگر از پروژکتور یا DVD پلیر برای سرگرمی استفاده می کند کابل های HDMI استاندارد هنوز قابل استفاده هستند.
مزایای کابل های HDMI استاندارد:
- فرمت کلی کانکتور HDMI
- در اکثر دستگاه های صوتی کار می کنند
- اکثر کنسول های بازی با کابل های استاندارد HDMI کار می کنند
معایب کابل های HDMI استاندارد :
- این کابل ها از وضوح 4K یا بالاتر پشتیبانی نمی کنند
- آنها با رفرش ریت مدرن سازگار نیستند
کابل HDMI استاندارد با اترنت یا Standard with Ethernet
این کابل ها در واقع نسخه اصلاح شده کابل های HDMI استاندارد هستند و با همان قابلیت ها عرضه می شوند، اما به طور کلی تفاوت در این است که به کانال اترنت HDMI مجهز شده است. عملکرد پایه این کابل HDMI مشابه کابل قبلی است اما یک کانال اختصاصی برای شبکه دستگاه نیز فراهم شده است. گرچه هنوز از وضوح 4K پشتیبانی نمی کند اما اگر هر دو دستگاه متصل دارای کانال اترنت HDMI باشند همچنان می توانید از آن استفاده کنید.
مزایا کابل HDMI استاندارد با اترنت
- این کابل ها سرعت انتقال بهتری دارند
- آنها کمی امن تر و محافظت می شوند
- اگر از آن برای کاربردهای مناسب استفاده کنید، عملکرد مناسبی را ارائه می دهد
معایب کابل HDMI استاندارد با اترنت
- همچنین این کابل ها با وضوح 4K سازگار نیستند
- گزینه هایی که از این مکانیسم استفاده می کنند بسیار کم هستند
کابل HDMI سرعت بالا یا High Speed (Category 2)
این کابل ها به گونه ای طراحی شده اند که وضوح تصویر بالاتر و بهتری را ارائه دهند آنها با وضوح 1080p تا 4K سازگار هستند. کابلهای High Speed همچنین میتوانند از فناوریهای سه بعدی، رنگ عمیق و دیگر فناوریهای نمایش پیشرفته پشتیبانی کنند. این نوع کابل زمانی که یک صفحه نمایش 1080p را به گیرنده 1080p متصل می کنید بهترین عملکرد را دارد. همچنین می تواند از سرعت انتقال پهنای باند تا 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی کند که عملکرد خوبی می باشد.
مزایای کابل های High Speed
- این کابل ها دارای قابلیت پشتیبانی از رزولوشن های بالاتر مانند 4K هستند
- می توانید از آن برای دستگاه هایی با فناوری های پیشرفته نمایشگر استفاده کنید
- می تواند رفرش ریت و پهنای باند بیشتری را مدیریت کند
معایب کابل های High Speed
- ممکن است در یک پروژه FPS بزرگتر بی اثر باشند
- بسته به طولی که نیاز دارید، ممکن است هزینه بر باشند
کابل HDMI سرعت بالا به همراه اترنت یا High Speed with Ethernet
همانطور از نام این دسته از کابل های HDMI پیداست، آنها شبیه به کابل های High Speed هستند اما مجهز به کانال HDMI هستند که یک کانال داده اختصاصی است. این نوع کابل همچنین می تواند از وضوح 4K و فناوری های پیشرفته نمایشگر پشتیبانی کند. با این حال کابل اترنت HDMI باید در هر دو برنامه متصل فعال باشد. امروزه اکثر محصولات با سازگاری HDMI عرضه می شوند، اما اگر سیستم هایی دارید که از کانال های پخش اترنت پشتیبانی می کنند، می توانید از این کابل استفاده کنید.
مزایای کابل High Speed with Ethernet
- این کابل با وضوح بالاتر (مانند 4k) سازگار است
- از فناوری های پیشرفته نمایشگر پشتیبانی می کند
- می تواند پهنای باند بیشتری را مدیریت کند
معایب کابل High Speed with Ethernet
- بسیاری از دستگاه های مدرن با این نوع کابل ها سازگار نیستند
- نمی تواند کاربردهای 8k را مدیریت کند
کابل HDMI 4K یا Category 3 (4K)
این کابلهای HDMI با سرعت بالا هستند که برای ارائه عملکرد قابل اعتماد در حین انتقال ویدیوی Ultra HD یا 4K طراحی شدهاند. این نوع کابل به ویژگیهای خارق العاده ای مانند فضاهای رنگی گسترده، HDR، 4K60 و غیره مجهز شده اند. با پشتیبانی از پهنای باند کابل 18 گیگابیت بر ثانیه عرضه میشود و با نمونهبرداری 4:4:4 سازگار است.
مزایای HDMI 4K
- عملکرد فوق العاده ای را با برنامه های 4K ارائه می دهد
- پشتیبانی از پهنای باند خوبی دارد
- دارای ویژگی های عالی HDR و نمونه برداری رنگی است
معایب HDMI 4K
- برای کاربردهای 8K بهترین گزینه نیست.
کابل HDMI 8K یا Category 3 (8K)
اینها کابلهای HDMI فوقالعاده پرسرعتی هستند که با تمام ویژگیهای کابلهای HDMI دیگر همراه با قابلیت پشتیبانی از فیلمبرداری 8K و حتی وضوح 10K ارائه میشوند. به راحتی میتواند ویژگیهای پهنای باند بالای انواع کابل HDMI از جمله 8K (7760×1328)، 4k و 5k را در 120 هرتز ارائه دهد. این دستگاه با EMI یکپارچه شده است که اختلالات ناشی از دستگاه های بی سیم همسایه را به حداقل می رساند. این کابل همچنین دارای کانال اترنت HDMI است و از پهنای باند 48 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
مزایای HDMI 8K
- با تمام رزولوشن ها عالی عمل می کند
- پهنای باند 48 گیگابیت بر ثانیه عملکرد فوق العاده ای را ارائه می دهد
- می تواند وضوح 120 هرتز را پشتیبانی کند
معایب HDMI 8K
در مقایسه با سایر گزینه ها گران تر است.
جدول انواع کابل HDMI
انواع کابل HDMI | رزولوشن | پهنای باند |
Standard (Category 1) | 1080i / 720p | 4.95 Gb/s |
Standard with Ethernet | 1080i / 720p همراه با کانال اترنت اختصاصی | 4.95 Gb/s |
High Speed (Category 2) | 1080p 4K @ 30 Hz | 10.2 Gb/s |
High Speed with Ethernet | 1080p / 4K @ 30 Hz, همراه با کانال اترنت HDMI اختصاصی | 10.2 Gb/s |
Category 3 (4K) | 4K @ 60 Hz | 18 Gb/s |
Category 3 (8K) | 8K @ 60 Hz 4K @ 120 Hz | 48 Gb/s |
انواع کانکتور HDMI
برای اینکه یک کابل HDMI در یک دستگاه نمایشگر و منبع خاص قرار بگیرد، به یک کانکتور نیاز دارد. انواع مختلفی از کانکتورهای HDMI وجود دارد، اما در واقع تنها چهار کانکتور مهم هستند. در اینجا انواع کانکتورهای HDMI آورده شده است.
HDMI Type A (Standard HDMI)
انواع کانکتورهای HDMI استاندارد معمولاً در دستگاههای منبع رایج مانند لپتاپ، کنسولهای بازی ویدیویی و پخشکنندههای بلوری به تلویزیونها و ویدئو پروژکتورها استفاده میشوند. Type A از پیکربندی 19 پین استفاده می کند و بزرگترین رابط HDMI است.
HDMI Type B (Dual-Link)
این کانکتور HDMI برای نمایشگرهای با رزولوشن بالا طراحی شده است اما در حال حاضر در هیچ یک از محصولات رایج مصرفی استفاده نمی شود. دلیل این امر این است که با شروع HDMI 1.3، سرعت single link از Dual Link پیشی گرفت.
HDMI Type C (Mini HDMI)
کانکتورهای Mini HDMI نیز از پیکربندی 19 پین استفاده می کنند و عملکرد کامل کانکتورهای HDMI استاندارد را به اشتراک می گذارند. با این حال، Type C کوچکتر و باریکتر از انواع A و B است. احتمالاً آن را در دستگاههای کوچکتر و قابل حمل مانند تبلتها، دوربینهای DSLR و حتی برخی از لپتاپها خواهید یافت.
HDMI Type D (Micro HDMI)
اگرچه میکرو HDMI کوچکتر از Mini HDMI است، اما Micro HDMI پیکربندی 19 پین را حفظ کرده و عملکرد کامل گزینه های بزرگتر خود را ارائه می دهد. این نوع رابط معمولاً برای دوربین های کوچک، گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های تلفن همراه استفاده می شود.
HDMI Type E (Automotive)
Type E یک کانکتور ویژه برای کابل های HDMI خودرو است. تفاوت Automotive با سایر انواع کانکتور به این دلیل است که دارای یک زبانه قفل است که به آن اجازه می دهد هنگام لرزش وسیله نقلیه شما در جای خود باقی بماند.
جمع بندی
انواع کابل HDMI در طیف گستردهای در دسترس هستند و برای بهبود عملکرد و خروجی، نسخههای بهروز شدهی خود را تولید میکنند. همانطور که تکنولوژی در حال پیشرفت است، کابل های HDMI نیز پیشرفت های عمده ای دریافت می کنند. به همین دلیل است که باید در مورد آنها بیاموزید تا به طور مؤثرتری از آنها استفاده کنید. اگر عاشق تماشای محتوا با وضوح بالاتر هستید، پس باید کابل های HDMI پرسرعت مدرن را در نظر بگیرید زیرا از فناوری های جدید و بهتری پشتیبانی می کنند.